اشپزی با زعفران

طرز تهیه 5 نوع دسر زعفرانی مخصوص شب یلدا

طرز تهیه 5 نوع دسر زعفرانی مخصوص شب یلدا

در این مقاله آموزش طرز تهیه دسر زعفرانی خوشمزه مخصوص شب یلدا را خواهیم داشت. شب یلدا طولانی ترین شب سال است که برای ما ایرانیان قدمت چند هزار ساله دارد. ایرانیان این شب را در تاریخ 30 آذر هر سال (آخرین روز پاییز) با مهمانی و دور هم جمع شدن جشن می‌گیرند. البته آدابی هم دارند مثل خواندن دیوان حافظ، خوردن میوه از جمله هندوانه، انار،  همچنین آجیل، تنقلات و…

بودن یک دسر شب یلدا خوشمزه زعفرانی مناسب ذائقه ایرانی هم در این بین خالی از لطف نیست. در ادامه 5 نوع دسر زعفرانی را معرفی خواهیم کرد که به عنوان دسر شب یلدا مناسب هستند:

  1. دسر زعفرانی با پودر ژلاتین (پاناکوتا زعفرانی)
  2. فرنی زعفرانی
  3. مشکوفی یا دنت زعفرانی
  4. موس زعفرانی
  5. دسر ماقوت زعفرانی

دسر زعفرانی

 

طرز تهیه دسر زعفرانی با پودر ژلاتین (پاناکوتا زعفرانی):

مواد لازم :

  • شیر: ۳ پیمانه
  • پودر ژلاتین بی‌رنگ: ۲ قاشق غذاخوری
  • آب سرد: ½ پیمانه
  • شکر: 1 پیمانه
  • خامه: ۱۰۰ گرم
  • گلاب: 5/1 قاشق غذاخوری
  • زعفران دم کرده غلیظ: 2 قاشق چای‌خوری

برای تهیه دسر زعفرانی ابتدا زعفران آسیاب شده را در مقداری آب ولرم ریخته و اجازه دهید به مدت ۲۰ دقیقه زعفران به اصطلاح رنگ باز کند و دم بکشد. روی حرارت معمولی شیر را داخل قابلمه ریخته و شکر را به آن اضافه کنید. هم بزنید و اجازه دهید شیر گرم شود تا زمانی که کامل شکر در آن حل شود، (نیازی نیست که شیر جوشیده شود).

پودر ژلاتین را به نصف پیمانه آب سردی که دارید، اضافه کنید و هم بزنید تا در آب سرد حل شود. سپس اجازه دهید پودر ژلاتین حل شده به مدت ۵ دقیقه در آب بماند تا باز شود و خود را بگیرد. بعد از اینکه ژلاتین سفت شد، آن را به مدت ۱۵ ثانیه در مایکروویو قرار دهید تا مجدد باز شود و به صورت مایع درآید. مایع ژلاتین را به ترکیب قبلی یعنی شیر و شکر اضافه کنید، گلاب را نیز اضافه کنید و به خوبی هم بزنید.

شعله را خاموش کرده، زعفران دم کرده را نیز به مقدار ۲ قاشق چایخوری به قابلمه اضافه کرده، هم بزنید و اجازه دهید کاملاً مواد با هم مخلوط شوند. سپس قابلمه را از روی گاز برداشته و جایی در دمای اتاق به مدت ۱۵ دقیقه قرار دهید و اجازه دهید کمی خنک شود.

سپس خامه را اضافه کرده و خوب مخلوط کنید. حالا مواد را به ظرف سرو دسر اضافه کنید و دقت کنید به آرامی این کار را انجام دهید تا حباب ایجاد نشود. ظرف را داخل یخچال بگذارید تا کاملاً خودش را بگیرد.

دسر یلدایی زعفرانی شما آماده است. با گل سرخ، خلال مغز پسته یا بادام میتوانید تزیین کنید.

دسر شب یلدا زعفرانی

فرنی زعفرانی

مواد لازم:

  • شکر: ۴ قاشق سوپ خوری
  • گلاب: به مقدار لازم
  • شیر: ۲ پیمانه
  • آرد برنج: ۲ قاشق سوپ خوری
  • وانیل: نوک قاشق چایخوری
  • زعفران: به مقدار لازم

طرز تهیه:

برای تهیه این دسر زعفرانی ابتدا زعفران را مانند روش اول دم کنید، شکر و آرد را در یک قابلمه بریزید و روی حرارت ملایم بگذارید. شیر سرد رو آرام آرام به آن اضافه و هم بزنید، به صورتی که آرد در شیر گلوله گلوله نشود.

وقتی که مواد غلیظ شد زعفران دم کرده، گلاب و وانیل رو اضافه کنید و هم بزنید. برای طعم و عطر بهتر می‌توانید هل اضافه کنید. فرنی شما آماده سرو است.

 

دسر زعفرانی مشکوفی

دسر زعفرانی مشکوفی  یا دنت زعفرانی

مواد لازم:

  • شیر: ۲ پیمانه
  • نشاسته: ۳ ق غ
  • شکر: ۴ ق غ
  • کره: ۱ ق غ
  • وانیل: نوک قاشق چایخوری
  • گلاب: یک قاشق سوپ خوری
  • زعفران: به مقدار لازم

طرز تهیه:

برای تهیه دسر زعفرانی مشکوفی ابتدا نشاسته را در مقداری شیر حل کنید. آن را از یک صافی رد کنید، مخلوط نشاسته و شیر رو روی حرارت ملایم بگذارید و بقیۀ شیر و شکر را  اضافه کنید و هم بزنید. بعد از اینکه مایع غلیظ شد، زعفران دم کرده، وانیل و گلاب را اضافه کنید و هم بزنید. مواد را داخل ظرف مورد نظر ریخته و بگذارید به دمای اتاق برسد. سپس در یخچال بگذارید تا سفت شود وخودش را بگیرد.

موس زعفرانی

مواد لازم:

  • سفیده تخم مرغ: ۳ عدد
  • شکر: ۱ پیمانه
  • خامه: ۱۰۰ گرم
  • پودر قند: ۱۲۰ گرم
  • پودر ژلاتین: 2 ق غ
  • زعفران: به مقدار لازم

طرز تهیه:

برای تهیه این دسر زعفرانی ابتدا ژلاتین رو با مقداری آب سرد حل کرده و به روش بن ماری اجازه دهید کاملاً محلول یک دست شود.

پودر قند و سفیده‌ های تخم‌مرغ رو با هم خوب هم بزنید تا سفیده پف کند. خامه و زعفران رو اضافه کنید و خوب هم بزنید. شیر به آرامی اضافه کنید و هم بزنید. بعد محلول ژلاتین آماده شده رو اضافه کنید و دوباره هم بزنید.

ته ظرف مورد نظرتون رو چرب کنید و مواد رو داخل آن بریزید. ظرف را حداقل ۲ ساعت در یخچال بگذارید تا سفت شود و خودش را بگیرد.

ماقوت زعفرانی

مواد لازم:

  • نشاسته گندم: 3/1 پیمانه
  • شکر: 3/1 پیمانه
  • آب: 2 پیمانه
  • گلاب: 2 قاشق غذاخوری
  • خلال بادام: 1 قاشق غذاخوری
  • زعفران دم کرده: 2 قاشق غذاخوری

طرز تهیه:

برای تهیه این دسر زعفرانی توجه داشته باشید حداقل 45 دقیقه باید روی حرارت ملایم هم بزنید تا بوی نشاسته گرفته شود و دسر لذیذی بدست آید.

نشاسته را داخل آب سرد حل کنید. شکر را اضافه کنید و روی شعله ملایم قرار دهید و هم بزنید تا محلول شروع به جوشیدن کند. زعفران دم کرده غلیظ و گلاب را اضافه کنید و باز هم بزنید تا مخلوط غلیظ و قوام دار شود. سپس شعله را خاموش و خلال بادام را اضافه کنید. حدود ۲ ساعت داخل یخچال قرار بدید تا سفت شود و خودش را بگیرد. نوش جان!

امیدواریم این آموزش برای شما مفید بوده باشد و با درست کردن دسر زعفرانی برای عزیزانتان، از خوردن آن در شب یلدا لذت ببرید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *